8 originele interieur cadeaus om te geven en te krijgen

De feestdagen staan weer voor de deur en dus mogen we weer op zoek naar originele cadeaus voor jouw vrienden en familieleden. Kelly Interieurdesign zet voor jou de leukste interieur cadeaus op een rijtje, want nu we met z’n allen veel meer tijd thuis besteden, is een interieur proof cadeau extra leuk. In dit artikel geef ik je 8 tips voor de leukste wooncadeaus voor je moeder, vriend(in) of andere dierbaren. 

1. Koffietafelboeken

Een koffietafelboek is een perfect decoratie item met inhoud. Het fijne aan dit cadeau is dat je het perfect kunt afstemmen op de interesses van de ontvanger. Mooie koffietafelboeken zijn er in veel verschillende thema’s zoals reizen, fotografie, mode en interieur. Enkele bestsellers op een rij:

  • Before They Pass Away – Jimmy Nelson (cultuur, fotografie);
  • STILL – The slow home (interieur);
  • The Kinfolk Home (interieur);
  • CHANEL Collections and Creations (mode).

Cadeau tip koffietafelboek

2. Een (persoonlijke) poster

Wil je echt persoonlijke cadeaus die een interieur opfleuren? Kunst aan de muur is een gemakkelijke, effectieve manier om sfeer en persoonlijkheid aan een interieur toe te voegen. Tegenwoordig zijn er talloze opties verkrijgbaar. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wil en het is aan te passen op iedere interieurstijl. Mijn favorieten op een rij:

  • DREAM BIG art collectie van Malou Kalay. Alle posters zijn zelf geschilderd, ontworpen en geprint en daarom uniek in hun soort en bovendien genummerd en slechts gelimiteerd verkrijgbaar. Malou Kalay’s kunst posters passen dankzij het serene karakter en subtiele kleurenpalet in vele interieurstijlen.
  • Place the moment is een vrolijke en stijlvolle manier om een herinnering toe toe voegen aan je interieur. Je kunt uit verschillende zoete kleuren kiezen nadat je jouw moment en plaats hebt gekozen en voorzien van een titel. Niet alleen leuk voor mommy’s, maar ook voor newlyweds of je partner. Op het Instagram account vind je volop inspiratie en mogelijkheden;
  • Een Birth Poster is een uniek cadeau dat ouders helpt herinneren aan het eerste moment dat zij hun kleintje vasthielden. Op basis van geboortegewicht en – lengte wordt er een mooie minimalistische schets op schaal gemaakt die in verschillende kleuren en stijlen besteld kan worden. Prachtig in vele interieur stijlen vanwege zijn eenvoud. 

Interieur cadeau tip artprint en droogbloemen

3. Droogboeket

Bloemen hebben helaas een tijdelijk karakter, maar een droogboeket daarentegen geeft maanden lang plezier en is bijvoorbeeld via de site van DRYFLOWERS in vele leuke kleuren en stijlen verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook zelf een leuk boeket samenstellen van verschillende droogbloemen en -takken. Een leuke vaas erbij en je hebt een origineel en persoonlijk cadeau. 

4. Woongeluk

Wist je dat de fysieke omgeving waarin je je begeeft van grote invloed is op je emoties en je gedrag? Hoe jij je voelt wordt voor een groot deels veroorzaakt door wat je om je heen ziet en ervaart. De fysieke omgeving waarin we de meeste tijd doorbrengen is thuis. Erg belangrijk dus dat je hier energie uit haalt, je er tot rust kunt komen en geïnspireerd raakt. 

Maar hoe ziet die, voor jou, perfecte omgeving er uit? elke keuzes moet je daarvoor maken (en laten) en hoe zorg je ervoor dat er een kloppend geheel ontstaat waar je achteraf blij mee bent? Kelly interieurdesign heeft hier een oplossing op bedacht. Een praktisch mini-traject dat je op je eigen tempo volgt en waarbij je in drie praktische stappen jouw ideale interieur gaat vormgeven, zonder stress en twijfel. 

5. Abonnement op een interieur magazine 

Met een abonnement op je favorieten woontijdschrift kun je elke maand nieuwe interieur inspiratie opdoen. Tegenwoordig bieden vele magazines kortlopende (cadeau)abonnementen aan en vaak nog met leuke welkomstcadeaus ook. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen. Bovendien een origineel cadeau waarbij de ontvanger een periode lang elke keer opnieuw een nummer op de deurmat ontvangt. Tips voor de leukste interieurbladen:

  • Stijlvol Wonen;
  • ELLE decoration;
  • Vogue living.

Cadeau tip interieurliefhebber: abonnement op een tijdschrift interieur magazine

 

6. Speakers

Dat muziek een grote invloed heeft op onze emoties en gedrag bewijzen vele onderzoeken. Je kunt je hersenen er mee activeren maar ook kalmeren. Muziek kun er bovendien voor zorgen dat je je meer thuis voelt ergens. Met speakers geef je iemand een luxe en doordacht cadeau. Onder andere de speaker lijnen van Sonos zijn erg stijlvol en passen in ieder interieur. 

Cadeautip interieurliefhebber: een Sonos speaker

 

7. Kamerplant

Groene vingers? Dan is een kamerplant een leuke optie. De urban jungle trend duurt voort en kamerplanten lijken steeds populairder. Ook hierin zijn er weer vele opties in formaat, kleur en stijl. Via sites als Plantsome kun je je plant zelfs in de gewenste pot laten opmaken en laten thuisbezorgen. Bij jezelf of direct naar de ontvanger. Hier een overzichtje van de makkelijkste kamerplanten (zelfs als je niet hele groene vingers hebt):

  • Cactus;
  • Dracaena;
  • Sansevieria.
 

8. Tableware

Iets waar je nooit genoeg van kunt hebben als je het mij vraagt, is servies. Hoewel grote diners geven nu even niet mogelijk is, gaan we er natuurlijk vanuit dat dat over een tijd wel weer kan en mag. Daarnaast hangt de kwaliteit van een goed en gezellig diner niet af van het aantal gasten. Dus ook dat intieme diner, kleed je met een mooi servies stijlvol aan.

Het leuke van de huidige tafeltrends is dat je tegenwoordig oneindig kunt blijven mixen en matchen. Het hoeft al lang niet meer een compleet servies uit eenzelfde lijn of van hetzelfde merk te zijn. Karakter en daarmee sfeer bereik je juist door verschillende materialen, kleuren en stijlen met elkaar te combineren. 

Ik zet de leukste merken/collecties op een rijtje die goed te combineren zijn:

  • De Mali collectie van nkuku. De Mali collectie is handgemaakt in India als onderdeel van een fair-trade project waarbij training en zekerheid van inkomen wordt gegeven aan lokale inwoners. Momenteel biedt de werkplaats ruimte voor al 40 mannen en vrouwen;
  • The table – atelier collectie in prachtige kleuren. Fair, klimaatpositief, plasticvrij verpakt;
  • HKliving 70’s tableware voor een statement aan tafel. Dit servies geeft een knipoog naar de kleuren en patronen van de jaren 70. 
 
Heb jij zelf nog leuke, originele interieur cadeaus die aan deze lijst moeten worden toegevoegd? Laat het dan weten in de reacties hieronder. Wellicht inspireer je er een ander nog mee en bespaar je hem/haar een hoop (keuze)stress.